Piyasayı Mehmet Aydın’nın çeklerinin korkusu sardı

Çiftlik Bank mağdurları gün geçtikçe çoğalıyor. Şimdi de Çiftlik Bank bayilerine ürün veren tedarikçi firmaların çek ile yaşadığı sıkıntı ortaya çıktı. Firmalar verdikleri ürün karşılığında çek ile ödeme yapıldığını ve bu çeklerin karşılıksız çıktığını söylüyor.

Piyasada bir hayalet dolaşıyor… Mehmet Aydın’ın çekleri!

Binlerce katılımcısını 700 milyon TL dolandırarak Uruguay’a kaçan Mehmet Aydın’ın piyasaya sürdüğü çekler karşılıksız çıkıyor. Aydın ürün tedarik ettiği firmalara aldığı mal karşılığında binlerce lira değerinde çek vererek ödeme yapmış. Firmalar da bu çekleri almış. Elinde Mehmet Aydın’a ait çeki olan kişiler parasını tahsil edemiyor. Firmalar tarafından sozcu.com.tr’ye yapılan açıklamaya göre bu çeklerin karşılıksız olduğu ve paralarını alamadıkları belirtildi.

NAKİT SIKINTISI ÇEKİYORDU

Çiftlik Bank, bayilerinde kaşar peynir, bal, sucuk ve zeytinyağı satıyordu. Bu ürünleri her birini ise farklı şirketlerden tedarik edip ve kendi üretmiş gibi ‘Çiftlik Bank’ logosunu basıp satıyordu. Üreticilere ilk başta ödemeler tıkır tıkır yapılırken son zamanlarda çeke dönülmeye başlanmıştı. Firmalar da şirketin eski kredibiltesine güvenip çekleri aldı.

Sevgili Misafir. Üye olmadan linkleri göremezsin Üye olmak için tıklayınız